fbpx

Komprimeringshjul med skrabejern / kompaktorhjul

Komprimeringshjul / kompaktorhjul til gravemaskiner anvendes til sikkert og effektivt at pakke jord sammen, inden der f.eks. lægges andet underlag ovenpå jorden. Hjulet monteres nemt på gravemaskinen og bruger maskinens vægt og kraft til at komprimere jord i grøfter, render, udgravninger, på skråninger mm.

Rørlægningsprojekter er en af de slags opgaver, hvor hjulet viser sin styrke. Gravemaskineføreren kan nøjes med at skifte mellem skovl og hjul på sin maskine og entreprenøren undgår derfor at have en mand i udgravningen med en pladevibrator eller andet håndbetjent vibrationsmateriale.

Dermed sparer entreprenøren både tid og penge ved, at én mand kan komprimere jorden alene fra en gravemaskine. Samtidig fjernes den risiko, der er forbundet med at en medarbejder skal gå nede i udgravningen med en pladevibrator, så både effektivitet og sikkerhed øges på arbejdspladsen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Tættere komprimering end pladevibratorer og råjordstromler

Komprimeringshjulet / kompaktorhjulet virker ved at føreren af gravemaskinen monterer hjulet på maskinens arm og ruller det hen over jorden samtidig med at maskinen trykker hjulet ned. Derved komprimeres jorden tæt sammen, så den bliver mere stabil, holdbar og har mindre risiko for vandlommer så risikoen for sætningsskader mindskes betydeligt.

Hjulet kan præstere mindst lige så stærkt som en pladevibrator og har tilmed vist sig at levere tættere komprimeringsprøver end råjordstromler. Det betyder også for entreprenøren, der skal lægge rør, at han kan nøjes med at køre mindre jord væk ved at bygge mere jord ind med en tættere komprimering.

Desuden får han en højere fleksibilitet, idet armen på gravemaskinen giver mulighed for at komprimere jord på skråninger og andre områder, hvor en pladevibrator eller råjordstromle ikke kan komme til. 

Skrabejern sikrer, at jorden ikke lagrer sig

TZACHO har udviklet et skrabejern, som monteres på kompaktorhjulene. Det er monteret, så hjulets tænder løber igennem skrabejernet og derved skraber jorden af. På den måde holdes hjulet hele tiden driftsbart og kan præstere på samme høje niveau under hele processen. 

Uden et skrabejern lagrer jorden sig derimod ofte rundt om hjulet og forringer komprimeringsevnen. For at opretholde en jævn komprimering med lige stor pakning, skal man derfor manuelt ud at skrabe jorden væk fra et komprimeringshjul, der ikke har skrabejern. En proces, der selvsagt kræver tid og ressourcer, som kunne bruges meget bedre på et projekt.

Kompaktorhjul ved rørlægning i en ny bydel nord for Aarhus. Bydelen kommer til at huse omkring 20.000 personer over de næste 10 år.

Scroll to Top

Send request

Are you interested in a price? Or do you have a general question?

Fill out your information below, and we will get in touch, completely non-binding.

Once you send the request, we will confirm it in an email. We only use your information to answer your request.