fbpx

Nyt kombineret løbehjul
styrker centrifugalpumper mod spildevand

En kombination af et kanalløbehjul og et skrueløbehjul har resulteret i en helt ny type løbehjul, der med sin store fripassage gør centrifugalpumper bedre i stand til at håndtere spildevand.

Centrifugalpumper fungerer grundlæggende ved, at væske bliver suget ind i et løbehjul, der roterer, og derved både suger væsken ind og slynger den ud af pumpen igen. Det er en metode, der er forholdsvis simpel og giver et jævnt flow i væskestrømmen. Men når der pumpes spildevand, skal løbehjulet også være i stand til at håndtere papir, luft og hvad der ellers flyder med i vandet. Det sætter bl.a. krav til løbehjulets evne til at modstå ekstra slid og dets fripassage, der gør, at materialerne kan passere og pumpen ikke tilstopper. Derfor er det nye løbehjul også specielt velegnet til håndtering af spildevand.

Minimerer udfordringer med tryktab ved slid, håndtering af luft og risiko for tilstopning

BBA Pumps, der i Danmark forhandles af TZACHO, har udviklet løbehjulet, hvor den store fripassage fra skrueløbehjul kombineres med kanalløbehjulets robusthed og lufthåndtering. På den måde imødekommer hjulet de udfordringer som skrueløbehjulet har med at være mere udsat for tryktab ved slid og dens knap så gode evne til at håndtere luft. Samtidig imødekommer det kanalløbehjulets udfordring med at være mere udsat for tilstopning.

”Vi ser et stort potentiale i det nye kanal-skrueløbehjul på det danske marked. Almindelige skrueløbehjul har en tendens til hurtigere at tabe tryk, når de bliver slidt, og de håndterer ikke luft særlig godt. Kanalløbehjul har til gengæld lidt en tendens til nemmere at tilstoppe - Selvom de egentlig også har en forholdsvis stor fripassage. Men med det nye løbehjul her, synes jeg, at BBA Pumps har fundet en rigtig fornuftig måde at bruge styrkerne fra begge typer til at lave et løbehjul, der minimerer begges udfordringer og holder en fantastisk høj ydeevne på pumpen”.

Opretholder høj virkningsgrad og ydeevne ved lavt brændstofforbrug

Løbehjulet har en fripassage på hele 100mm og er i første omgang monteret i BBA Pumps’ BA150 overpumpnings- og spildevandspumpe. Den 4-cylinderede udgave af pumpen kan transportere 500m3/t og levere et stoptryk på 48 metervandsøjle med et dieselforbrug på 11 l/t. Den 3-cylinderede udgave yder lidt mindre med 490 m3/t og stoptryk på 41 metervandsøjle med et dieselforbrug på kun 8 l/t. Begge varianter er med 8” sug og 6” afgang og er opbygget i et mobilt støjsvagt kabinet.

Om BBA Pumps

BBA Pumps er en førende producent af transportable diesel- og eldrevne pumper og pumpeudstyr. Pumperne er bl.a. kendetegnet ved at være højtydende og støjsvage samt holde serviceinterval på helt op til 1500 timer. Den hollandske virksomhed laver nogle af markedets bedste centrifugalpumper og stempelpumper til afvanding, spildevand, grundvandssænkning, overpumpning og bentonitpumper samt et omfattende udvalg at tilbehør.

I Danmark forhandles BBA Pumps af TZACHO. Læs mere om BBA Pumps her.

Scroll to Top