fbpx

Gravekasser til sikker afstivning af udgravninger

Salg og udlejning af brugervenlige gravekasser

Hos TZACHO kan du både købe og leje gravekasser uanset størrelsen eller jordtrykket på udgravningen. De er hovedsageligt udformet i stål, men vi har også alu gravekasser. Hvis din udgravning sætter specifikke krav til afstivningen, laver vi også kundespecifikke opbygninger i samarbejde med dig og SBH.

Vores systemer er nemme at samle og kan udstyres med hegn til faldsikring og adgangsportaler. På den måde minimerer du risikoen for, at nogen falder ned i udgravningen og adgangsportalen gør det let at komme ind og ud af en gravekassen.

Quickshore | Serie 260 | Produktbillede | SBH

Serie 260

Quickshore Maks. dybde: 2,00 m Plader, L: 1,50 m - 2,10 m
Se info
Alu-gravekasse | Alu-afstivning | Serie 250 | Produktbillede | SBH

Serie 250

Aluminium Maks. dybde: 2,40 m Plader, L: 1,50 m - 3,00 m
Se info
Letvægt | Serie 100 | Produktbillede | SBH

Serie 100

Letvægt Maks. dybde: 3,00 m Plader, L: 2,00 m - 3,50 m
Se info
City boks | Serie 130 | Produktbillede | SBH

Serie 130

Cityboks Faste afstandsstykker Maks. dybde: 3,40 m Plader, L: 2,00 m - 3,00 m
Se info
Forstærket letvægt | Serie 300 | Produktbillede | SBH

Serie 300

Forstærket letvægt Maks. dybde: 4,00 m Plader, L: 2,00 m - 3,50 m
Se info
Serie 500 | Produktbillede | SBH

Serie 500

Ekstra Maks. dybde: 4,00 m Plader, L: 2,00 m - 3,50 m
Se info
Standard | Serie 600 | Produktbillede | SBH

Serie 600

Standard Maks. dybde: 4,00 m Plader, L: 3,00 m - 6,00 m
Se info
Maxi | Serie 630 | Produktbillede | SBH

Serie 630

Maxi Maks. dybde: 4,00 m Plader, L: 3,15 m - 4,00 m
Se info
Gravekasser | Slæbekasse | Serie 650 | Produktbillede | SBH

Serie 650

Slæbekasser Maks. dybde: 3,00 m Plader, L: 4,00 m - 5,50 m
Se info
Dobbelt-glideskinne | Lineært system | Serie 750 | sbh

Serie 750

Lineær system Maks. dybde: 7,60 m Plader, L: 2,00 m - 6,00 m
Se info
Spunsafstivning | Serie 400 | Produktbillede | SBH

Serie 400

Spuns Maks. dybde: 6,00 m Plader, L: 2,00 m - 6,00 m
Se info

Tysk kvalitet

Når du befinder dig i en udgravning, skal du kunne stole på, at afstivningen er sikker. Derfor forhandler og udlejer vi udelukkende systemer fra tyske SBH Tiefbautechnik, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

SBH er ISO 9001-certificeret og udvælger nøje deres stålkvaliteter. Det danner nemlig grundlaget for nogle af markedets bedste og mest sikre gravekasser. Systemerne har eksempelvis tykkere svejsninger end konkurrerende producenter og er designet med inderprofiler i pladerne, der medvirker til at gøre kasserne mere robuste. Det gør bl.a. at pladernes bæreevne er op til 15% højere og samtidig har en lang levetid. Desuden er gravekasserne konstrueret med omtanke for brugervenligheden. Det kommer blandt andet til udtryk ved de lineære systemer, der er konstrueret så jordmaterialer ikke tilstopper kassernes glideskinner.

Den enkle, men effektive, bolt-og-split-opbygning på spindlerne gør gravekasserne nemme både at sætte op og skille ad. Ligeledes gør de justerbare spindler det let at justere afstivningen i forhold til bredden på en udgravning. Pladerne laves hovedsageligt i stål, men er udgravning ikke særlig dyb, kan aluminiumsplader eller støbeplader med en hydraulisk afstivning fungere. Spuns kan desuden være en god løsning til f.eks. at afstive en væg ned til og rundt om et vandrør.

SBH gravekasser - logo

Opstilling og afmontering

Vores SBH gravekasser er bygget op i et simpelt og effektivt system, der gør dem nemme at samle og skille ad. Der er forskellige typer afstivning og derfor også forskellige måder at sætte dem op på. Grundlæggende foregår afstivningen enten med justerbare spindler, glideskinneafstivere eller hydrauliske alu-afstivere. I videoerne herunder kan du se vejledninger i, hvordan de forskellige typer opstilles.

Er du i tvivl om, hvordan en specifik gravekasse skal sættes op, er du meget velkommen til at give os et kald, så vi kan hjælpe med, at den bliver sat forsvarligt op.

Med spindler

Videoen demonstrerer, hvordan en afstivning med spindler samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges en Standard, Serie 600, men opbygningen er ens på alle kasser med spindler.

Ved gravekasser med spindler opstilles afstivningen ved først at montere spindlerne på den ene plade og derefter montere den anden plade ovenpå. Når gravekassen er samlet presses den ned i jorden med de skarpe skæresider nederst, så de kan skære sig ned gennem jorden – Det kunne f.eks. være med skovlen på en gravemaskine. Udgravningen graves efterfølgende i takt med at gravekassen trykkes ned. Når gravekassen skal op igen følges samme proces omvendt.

Lineær systemer | Serie 750

Videoen demonstrerer, hvordan en lineære systemer med justerbare afstivere og glideskinne-stolper samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges et lineært system, Serie 750.

Lineære systemer opstilles ved at de justerbare afstivere monteres på to glideskinne-stolper. Derefter stilles en plade ned i udgravningen ved lav dybde, så stolpen kan føres ned over pladen. Nu kan den anden plade føres ned i systemet og efterfølgende et sæt stolper og justerbare afstivere mere. Dermed er gravekassen samlet og udgravningen kan laves i fuld dybde, mens plader, stolper og justerbare afstivere presses ned i takt med. Når gravekassen skal op igen følges samme proces omvendt.

Hydraulisk alu-afstivning | Serie 260

Videoen demonstrerer, hvordan en opsætning med hydrauliske alu-afstivere samles, opstilles og skilles ad igen. Afstivningen passer til vores Quickshore, Serie 260, gravekasser.

Hydraulisk alu-afstivning fungerer ved at støbeplader stilles op i fyld dybde i begge sider af udgravningen. Derefter kobles den hydrauliske alu-afstivning til en hydraulikpumpe og sænkes ned mellem pladerne. Brug med fordel en løftestang for at have med kontrol, når afstivningen sænkes ned. Når alu-afstivningen står mellem pladerne presses den ud mod pladerne med hydraulikpumpen. Når gravekassen skal op igen følges samme proces omvendt.

Find den rigtige gravekasse

Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvilken afstivning, der er den rigtige til en opgave. Først og fremmest er gravedybden en vigtig del af beslutningen. Det skyldes, at jordtrykket stiger desto dybere en udgravning er. Derfor er det vigtigt at vælge en gravekasse, som kan modstå jordtrykket ved den dybde, man arbejder i for at sikre sig mod sammenstyrtning.

Derudover kan der også være særlige forhold, som spiller ind på, hvilken afstivning, der er den rigtige. Det kan for eksempel være, hvis udgravningen foregår ved siden af bygninger eller vej. Eller, hvis der er særlige forhold i jorden, såsom vandårer eller sand, der skal tages hensyn til.

Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, er du meget velkommen til at spørge os til råds.

Gravekasse regler

En sammenstyrtet udgravning kan have fatale konsekvenser for personerne, der arbejder i den. Med en gravekasse klemmes plader ud i siderne på en udgravning og afstiver dem derved, så udgravningen ikke styrter sammen. Samtidig øger det effektiviteten i projektet, fordi der ikke behøver at blive gravet lige så meget jord væk, som når man for eksempel laver udgravninger med skråningsanlæg. Det er derfor både en mere sikker og mere effektiv måde at udføre opgaver i udgravninger på.

”Rendegrave til ledninger, rør og kabler mv. skal udføres, så faren for jordskred er effektivt imødegået.”

TZACHO anbefaler altid at bruge gravekasser, fordi deres høje modstandskraft giver medarbejderne de mest sikre arbejdsvilkår – Også selvom man under de rigtige forudsætninger helt kan undvære dem.

Derfor har vi lavet en guide til regler for gravekasser og sikring af skråningsanlæg, hvor vi samler Arbejdstilsynets anvisninger til et overblik over sikker afstivning.

Gravekasse udlejning

Spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at købe eller leje en gravekasse afhænger i høj grad af, hvor meget den skal bruges. Hos TZACHO kan du både købe og leje, og vi rådgiver gerne om, hvad der bedst kan betale sig i forhold til dine specifikke behov.

Grundlæggende kan man sige, at det bedst kan betale sig at leje, hvis kassen kun skal bruges i en periode, hvor den samlede lejepris ikke overstiger, hvad det vil have kostet at købe den. Hvis du derimod ved, at du løbende har brug for den samme type afstivning, og har pladsen til at opbevare den, kan det ofte bedre betale sig på den lange bane at lave én-gangs-investeringen og købe den selv.

Reparation af gravekasser

For at opretholde den høje, og ikke mindst sikre, kvalitet er det vigtigt, at du som f.eks. entreprenør ikke selv begynder at svejse eller reparere på din gravekasse. Begynder du selv at udføre arbejde på den, kan det have indflydelse på CE-mærkningen. I yderste konsekvens kan det betyde, at man tror, man har en funktionsdygtig afstivning, men reelt står med et stykke udstyr, der kollapser over en kollega eller dig selv.

Reparationer skal ifølge Arbejdstilsynet udføres af en sagkyndig, der er kompetent til arbejdet og har indgående kendskab til konstruktionssammensætningen. Vi anbefaler derfor, at kontakte TZACHO, så vi kan rådgive i, hvordan en eventuel reparation bør foregå i den specifikke situation.

Scroll to Top

Få en pris

Er du interesseret i en pris, eller har du spørgsmål til varen?

Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig helt uforpligtende.

Vi sender en email med bekræftelse på din henvendelse og bruger kun oplysningerne til at besvare din forespørgsel.