Gravekasser

Quickshore gravekasse, serie 260, sbh

Quickshore gravekasser

Serie 260
Maks. dybde: 2,00 m
Plader, L: 1,50 m – 2,10 m

Se vare
Alu-gravekasser, alu afstivning, serie 250, sbh

Alu-gravekasser

Serie 250
Maks. dybde: 2,40 m
Plader, L: 1,50 m – 3,00 m

Se vare
Letvægtsgravekasser, serie 100, sbh

Letvægtsgravekasser

Serie 100
Maks. dybde: 3,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Cityboks-sbh-gravekasser

Cityboks

Serie 130
Maks. dybde: 3,40 m
Plader, L: 2,00 m – 3,00 m

Se vare
Letvægtsgravekasser-serie-300-produktbillede

Forstærket letvægtskasser

Serie 300
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Ekstra-gravekasse-produktbillede-sbh

Ekstra-gravekasser

Serie 500
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Standard-gravekasse, serie 600, sbh

Standardgravekasser

Serie 600
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 3,00 m – 6,00 m

Se vare
Maxi-gravekasse, serie 630, sbh

Maxi-gravekasser

Serie 630
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 3,15 m – 4,00 m

Se vare
Slæbekasser, serie 650, sbh

Slæbekasser

Serie 650
Maks. dybde: 3,00 m
Plader, L: 4,00 m – 5,50 m

Se vare
Dobbelt-glideskinnegravekasse, serie 750, sbh

Lineære systemer

Serie 750
Maks. dybde: 7,60 m
Plader, L: 2,00 m – 6,00 m

Se vare
Gravekasser-med-spuns, serie 400, sbh

Spuns-gravekasser

Serie 400
Maks. dybde: 6,00 m
Plader, L: 2,00 m – 6,00 m

Se vare

Sikre gravekasser til alle behov

Vi har et stort og bredt sortiment af både stål- og alu-gravekasser i mange varianter. Det gør os i stand til at levere afstivning uanset udgravningens størrelse eller dine behov. Vi laver desuden kundespecifikke opbygninger og kan altid hjælpe med at afstive en udgravning.

Hos TZACHO skal vores kunder kunne stole på kvaliteten af det udstyr, vi leverer. Derfor forhandler og udlejer vi kun gravekasser fra SBH. Deres ISO 9001-certificering og nøje udvalgte stålkvaliteter danner nemlig grundlaget for nogle af markedets bedste og mest sikre gravekasser.

Afstivningssystemerne er konstrueret så jordmaterialer ikke tilstopper kassernes skinner, de har tykkere svejsninger end konkurrerende producenter og er designet med inderprofiler i pladerne, der medvirker til at gøre kasserne mere robuste. Det gør bl.a. at pladernes bæreevne er op til 15% højere end andre gravekasser og samtidig har en lang levetid.

Den enkle, men effektive, bolt-og-split-opbygning på spindlerne gør gravekasserne nemme både at sætte op og skille ad. De justerbare spindler gør det tilmed let at justere afstivningen i forhold til bredden på en udgravning.

For sikkerhedens skyld

Afstivning med gravekasser bruges til at sikre siderne på en udgravning eller rendegrav mod sammenstyrtning ved for eksempel rørlægningsprojekter.

En sammenstyrtet udgravning kan have fatale konsekvenser for personerne, der arbejder i den. Derfor anbefales det altid at benytte gravekasser, fordi deres høje modstandskraft giver medarbejderne de mest sikre arbejdsvilkår. Samtidig øger det effektiviteten, fordi der ikke behøver at blive gravet lige så meget jord væk, som når man for eksempel laver udgravninger med skråningsanlæg. Gravekasser er derfor både en mere sikker og mere effektiv måde at udføre opgaver i udgravninger på.

Afhænger af udgravningsdybde og særlige forhold

Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvilken gravekasse, der er den rigtige til en opgave. Først og fremmest er gravedybden en vigtig del af beslutningen. Det skyldes, at jordtrykket stiger desto dybere en udgravning er. Derfor er det vigtigt at vælge en gravekasse, som kan modstå jordtrykket ved den dybde, man arbejder i for at sikre sig mod sammenstyrtning.

Derudover kan der også være særlige forhold, som spiller ind på, hvilken afstivning, der er den rigtige. Det kan for eksempel være, hvis udgravningen foregår ved siden af bygninger eller vej. Eller, hvis der er særlige forhold i jorden, såsom vandårer eller sand, der skal tages hensyn til.

Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, er du meget velkommen til at spørge os til råds. Vi er eksperter på området og vil gerne hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Vores SBH gravekasser er opbygget i et simpelt og effektivt system, der gør dem nemme at samle og skille ad. Der er forskellige typer af gravekasser og derfor også forskellige måder at sætte dem op på. Grundlæggende er vores gravekasser enten afstivet med spindler, glideskinneafstivere eller hydrauliske afstivere.

 

Spindler

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med spindler samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges en Standardgravekasse, Serie 600, men systemet er ens på alle kasser med spindler.

 

Glideskinneafstivere til lineære systemer

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med glideskinneafstivere samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges et lineært system, Serie 750.

 

Hydrauliske afstivere

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med hydrauliske afstivere samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges en Quickshore gravekasse, Serie 260.

Hvor meget skal den bruges?

Spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at købe eller leje en gravekasse afhænger i høj grad af, hvor meget den skal bruges. Hos TZACHO kan du både købe og leje, og vi rådgiver gerne om, hvad der bedst kan betale sig i forhold til dine specifikke behov.

Grundlæggende kan man sige, at det bedst kan betale sig at leje, hvis kassen kun skal bruges i en periode, hvor den samlede lejepris ikke overstiger, hvad det vil have kostet at købe den. Hvis man derimod ved, at man løbende har brug for den samme type gravekasse, og har pladsen til at opbevare den, kan det ofte bedre betale sig på den lange bane at lave én-gangs-investeringen og købe den selv.

Lav dem ikke selv

For at opretholde den høje og ikke mindst sikre kvalitet er det vigtigt, at du som f.eks. entreprenør ikke selv begynder at svejse eller reparere på sin gravekasse. Begynder du selv at udføre arbejde på den, kan det have indflydelse på CE-mærkningen. I yderste konsekvens kan det betyde, at man tror, man har en funktionsdygtig gravekasse, men reelt står med et stykke afstivning, der kollapser over en kollega eller en selv.

Reparationer skal ifølge Arbejdstilsynet udføres af en sagkyndig, der er kompetent til arbejdet og har indgående kendskab til konstruktionssammensætningen. Vi anbefaler derfor, at kontakte TZACHO, så vi kan rådgive i, hvordan en eventuel reparation bør foregå i den specifikke situation.

Overblik over Arbejdstilsynets anvisninger

Arbejdstilsynet har udarbejdet en AT-vejledning, der bl.a. handler om, hvordan man afstiver udgravninger. Overordnet siger vejledningen, at man skal sikre udgravninger, så jordskred effektivt imødegås. I vores guide til regler for gravekasser og skråningsanlæg, har vi samlet Arbejdstilsynets anvisninger fra AT-vejledningen, så du kan danne dig et overblik over, hvordan udgravninger bør udføres og sikres i henhold til gældende regler.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.