fbpx

Gravekasser

Afstivning på internationalt topniveau

Sikre gravekasser til alle behov

En gravekasse bruges til at sikre siderne i en udgravning eller rendegrav mod sammenstyrtning, når der for eksempel skal lægges kabler eller rør.

Hos TZACHO kan du købe eller leje gravekasser i både stål- og alu, så du kan få afstivning uanset størrelsen eller jordtrykket på udgravningen. Hvis din udgravning sætter specifikke krav til afstivningen, laver vi også kundespecifikke opbygninger i samarbejde med dig og vores leverandør.

Gravekassernes enkle opbygning gør dem nemme at samle og de justerbare spindler og afstivere gør systemerne lette at tilpasse til forskellige udgravninger.

Hurtig levering i hele Danmark.

Mest populære

Letvægtsgravekasser, serie 100, sbh

Serie 100

Letvægt
Maks. dybde: 3,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Standard-gravekasse, serie 600, sbh

Serie 600

Standard
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 3,00 m – 6,00 m

Se vare
Dobbelt-glideskinnegravekasse, serie 750, sbh

Serie 750

Lineær system
Maks. dybde: 7,60 m
Plader, L: 2,00 m – 6,00 m

Se vare

Alle gravekasser

Quickshore gravekasse, serie 260, sbh

Serie 260

Quickshore
Maks. dybde: 2,00 m
Plader, L: 1,50 m – 2,10 m

Se vare
Alu-gravekasser, alu afstivning, serie 250, sbh

Serie 250

Aluminium
Maks. dybde: 2,40 m
Plader, L: 1,50 m – 3,00 m

Se vare
Letvægtsgravekasser, serie 100, sbh

Serie 100

Letvægt
Maks. dybde: 3,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Cityboks-sbh-gravekasser

Serie 130

Cityboks
Maks. dybde: 3,40 m
Plader, L: 2,00 m – 3,00 m

Se vare
Letvægtsgravekasser-serie-300-produktbillede

Serie 300

Forstærket letvægt
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Ekstra-gravekasse-produktbillede-sbh

Serie 500

Ekstra
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 2,00 m – 3,50 m

Se vare
Standard-gravekasse, serie 600, sbh

Serie 600

Standard
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 3,00 m – 6,00 m

Se vare
Maxi-gravekasse, serie 630, sbh

Serie 630

Maxi
Maks. dybde: 4,00 m
Plader, L: 3,15 m – 4,00 m

Se vare
Slæbekasser, serie 650, sbh

Serie 650

Slæbekasser
Maks. dybde: 3,00 m
Plader, L: 4,00 m – 5,50 m

Se vare

Hvorfor benytte gravekasser?

En sammenstyrtet udgravning kan have fatale konsekvenser for personerne, der arbejder i den. Derfor anbefales det altid at benytte gravekasser, fordi deres høje modstandskraft giver medarbejderne de mest sikre arbejdsvilkår. Samtidig øger det effektiviteten, fordi der ikke behøver at blive gravet lige så meget jord væk, som når man for eksempel laver udgravninger med skråningsanlæg. Gravekasser er derfor både en mere sikker og mere effektiv måde at udføre opgaver i udgravninger på.

Hvilken gravekasse skal jeg vælge?

Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvilken afstivning, der er den rigtige til en opgave. Først og fremmest er gravedybden en vigtig del af beslutningen. Det skyldes, at jordtrykket stiger desto dybere en udgravning er. Derfor er det vigtigt at vælge en gravekasse, som kan modstå jordtrykket ved den dybde, man arbejder i for at sikre sig mod sammenstyrtning.

Derudover kan der også være særlige forhold, som spiller ind på, hvilken afstivning, der er den rigtige. Det kan for eksempel være, hvis udgravningen foregår ved siden af bygninger eller vej. Eller, hvis der er særlige forhold i jorden, såsom vandårer eller sand, der skal tages hensyn til.

Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, er du meget velkommen til at spørge os til råds.

Gravekasse regler

Arbejdstilsynet har udarbejdet en AT-vejledning, der bl.a. handler om, hvordan man afstiver udgravninger. Overordnet siger vejledningen, at man skal sikre udgravninger, så jordskred effektivt imødegås. 

I vores guide til regler for gravekasser og skråningsanlæg, har vi samlet Arbejdstilsynets anvisninger fra AT-vejledningen, så du kan danne dig et overblik over, hvordan udgravninger bør udføres og sikres i henhold til gældende regler.

Hvordan opstilles en gravekasse?

Vores SBH gravekasser er opbygget i et simpelt og effektivt system, der gør dem nemme at samle og skille ad. Der er forskellige typer og derfor også forskellige måder at sætte dem op på. Grundlæggende er vores gravekasser enten afstivet med spindler, glideskinneafstivere eller hydrauliske afstivere.

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med spindler samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges en Standardgravekasse, Serie 600, men systemet er ens på alle kasser med spindler.

 

 

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med glideskinneafstivere samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges et lineært system, Serie 750.

Videoen demonstrerer, hvordan en gravekasse med hydrauliske afstivere samles, opstilles og skilles ad igen. I videoen bruges en Quickshore gravekasse, Serie 260.

Udlejning af gravekasser

Spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at købe eller leje en gravekasse afhænger i høj grad af, hvor meget den skal bruges. Hos TZACHO kan du både købe og leje, og vi rådgiver gerne om, hvad der bedst kan betale sig i forhold til dine specifikke behov.

Grundlæggende kan man sige, at det bedst kan betale sig at leje, hvis kassen kun skal bruges i en periode, hvor den samlede lejepris ikke overstiger, hvad det vil have kostet at købe den. Hvis man derimod ved, at man løbende har brug for den samme type gravekasse, og har pladsen til at opbevare den, kan det ofte bedre betale sig på den lange bane at lave én-gangs-investeringen og købe den selv.

Reparation af gravekasser

For at opretholde den høje og ikke mindst sikre kvalitet er det vigtigt, at du som f.eks. entreprenør ikke selv begynder at svejse eller reparere på sin gravekasse. Begynder du selv at udføre arbejde på den, kan det have indflydelse på CE-mærkningen. I yderste konsekvens kan det betyde, at man tror, man har en funktionsdygtig afstivning, men reelt står med et stykke afstivning, der kollapser over en kollega eller en selv.

Reparationer skal ifølge Arbejdstilsynet udføres af en sagkyndig, der er kompetent til arbejdet og har indgående kendskab til konstruktionssammensætningen. Vi anbefaler derfor, at kontakte TZACHO, så vi kan rådgive i, hvordan en eventuel reparation bør foregå i den specifikke situation.

Tysk kvalitet

Hos TZACHO skal vores kunder kunne stole på kvaliteten af det udstyr, vi leverer. Derfor forhandler og udlejer vi kun afstivning fra tyske SBH. Deres ISO 9001-certificering og nøje udvalgte stålkvaliteter danner nemlig grundlaget for nogle af markedets bedste og mest sikre gravekasser.

Afstivningssystemerne er konstrueret så jordmaterialer ikke tilstopper kassernes skinner, de har tykkere svejsninger end konkurrerende producenter og er designet med inderprofiler i pladerne, der medvirker til at gøre kasserne mere robuste. Det gør bl.a. at pladernes bæreevne er op til 15% højere end andre gravekasser og samtidig har en lang levetid.

Den enkle, men effektive, bolt-og-split-opbygning på spindlerne gør gravekasserne nemme både at sætte op og skille ad. De justerbare spindler gør det tilmed let at justere afstivningen i forhold til bredden på en udgravning.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.