fbpx

Hydraulisk vibrator til gravemaskine forbedrer ramning

Gravemaskinemonteret hydraulisk vibrator med sidegreb øger præcision, effektivitet og sikkerhed på arbejdspladsen i forbindelse med ramning.

Sensorer sikrer automatisk og præcis ramning

Ved ramning af pæle, spuns, dipper og stolper er det ofte en udfordring at nedramme i den rigtige vinkel. En udfordring, der både kan være besværlig og tidskrævende med f.eks. en fritfaldshammer. Movax’ hydrauliske vibrator med sidegreb er derfor udstyret med sensorer. Sensorerne monteres på vibratoren samt gravemaskinens bom og arm og kommunikerer med en computer i maskinens førerhus.

Ved f.eks. ramning af spuns justerer computeren en række hydrauliske ventiler og sikrer på den måde, at vinklen på spunsen automatisk bliver korrigeret, hvis den begynder at bevæge sig ud af retning. Den laves også uden sensorer på bom og arm, hvor maskinføreren i stedet holder øje med vinkel og omdrejninger på en skærm i førerhuset og selv korrigerer nedramningen. Med sensorer på bom og arm skal han kun koncentrere sig om at drive spunsen i jorden.

Dermed får entreprenøren placeret sit objekt i den helt rigtige vinkel og slipper for det ekstraarbejde, der følger af, at objektet har ændret retning under ramning og er placeret med en forkert hældning. Sensorerne kan indstilles til at nedramme både vertikalt og med hældning uden videre tilpasning og sikrer dermed en fleksibel og effektiv ramning. Desuden er det også muligt at lave datalog på nedramningsprocessen, så entreprenøren f.eks. kan analysere, hvor lang tid det har taget at vibrere f.eks. en spuns i.

Specifikationer på de forskellige modeller

Sidegreb giver hurtigere ramning med mere fleksibilitet og sikkerhed

Den hydrauliske vibrator er udstyret med sidegreb, der gør det nemt for entreprenøren at samle op, placere og manøvrere med materialerne, som skal nedrammes.

Derved kan maskinføreren håndtere hele nedramningsprocessen fra pælen eller spunsen skal samles op til den er drevet i jorden i den rigtige vinkel. Skulle det blive nødvendigt f.eks. at tage en HEB-bjælke op af jorden igen, kan maskinføreren også gøre det med Movax’en. Ved at maskinføreren kan klare opgaven fra førerhuset, behøves der ikke noget udstyr, som skal håndteres manuelt af en arbejdsmand og Movax’ hydrauliske vibrator øger derfor sikkerheden på arbejdspladsen.

Med sidegrebet kan entreprenøren også udføre arbejde, hvor f.eks. en impact hammer kommer til kort. Det benyttede en entreprenør sig bl.a. af, da de brugte en Movax SG-40 til at styrke fundamentet under Køge Bugt-motorvejen.

Hydrauliske vibratorer med sidegreb

Specialtilpasset joystik

Den hydrauliske vibrator med sidegreb drives af gravemaskinens hydraulik og har tre overordnede funktioner, som alle håndteres fra førerhuset.  Den kan rotere til begge sider, tilte frem og tilbage og grebene har en åbne/lukke-funktion, så maskinføreren kan samle f.eks. spuns eller en stålprofil op. For at kunne udføre alle de funktioner, specialtilpasses joysticket med to ekstra knapper og en rulleknap.

Samme enheder bruges på forskellige typer ramningsprojekter

Den hydrauliske vibrator er modulopbygget, så den samme enhed kan bruges til en lang række forskellige nedramningsprojekter. Udskiftelige arme og klemmer gør enheden i stand til at nedramme både spuns, rør, stålpæle, HEB-bjælker og træstolper og er derfor både den mest fleksible, effektive og præcise enhed til et nedramningsprojekt. Modulopbygningen gør det nemt at skifte mellem Movax’ hydrauliske udstyr. Så, hvis funderingsvibratoren f.eks. skulle komme til kort, er det let at skifte til en Movax DH pælehammer.

På billederne øverst i artiklen er vi ved at montere sensorer, joystick mm. på en kundes nye Liebherr 946 gravemaskine, så de kan bruge deres Movax SG-75 med automatisk vinkelkorrektion.

Demonstrationsvideo af hydraulisk vibrator

Scroll til toppen