fbpx

Forboring til københavnervægge i Carlsberg Byen

I forbindelse med en opgave i Carlsberg Byen har en Casagrande B175-borerig forboret 12 meter dybe huller til HEB-bjælker, så entreprenøren kan etablere københavnervægge på Mineralvandsfabrikken. En opgave maskinen klarede upåklageligt.

Vibrationsfølsomme omgivelser gør forboring nødvendig

Normalt kan HEB-bjælker blot vibreres i jorden med f.eks. en Movax SG hydraulisk vibrator eller rammes i med en Movax DH hydraulisk pælehammer, hvis omstændighederne er til det. Men fordi vibrationerne kan skade omkringliggende konstruktioner, og fordi jordlagsforholdene på arealet ikke muliggør, at HEB-bjælkerne kan rammes i, har entreprenøren valgt at forbore hullerne.

Med forboringerne bliver jorden gravet op, i stedet for at presse den sammen. Det gør det muligt at placere HEB-bjælkerne i jordforhold, hvor man ikke ellers vil kunne placere dem. Samtidig undgår man på den måde også at lave vibrationsskader på nabobygningerne.

Den leverede Casagrande B175

Maskinen er leveret med C.F.A., kelly-stang, og slidsevægsgrab. De forskellige typer udstyr gør entreprenøren i stand til at udføre forboringer ved f.eks. etablering af spunsvægge eller københavnervæge, slidsevægge og sekantpælevægge.

Maskinen har følgende egenskaber

Vægt: Ca. 43 ton  (Varierer efter af opsætning)

Med C.F.A.

Ø: Maks. 900mm
Dybde: Maks. 19,5m

Med slidsevægsgrab

Bredde: 800mm
Længde: 2.500mm
Dybde: 30m
(Dimension på største skovl)

Med kelly-stang

Ø: Maks. 1.200mm
Dybde: 26m

Casagrandes borerigge

Casagrandes funderingsmaskiner anvendes i forbindelse med pælefunderinger og C.F.A.-boringer i store diameter. De tilbydes i mere end 200 varianter, som alle kan tilpasses specifikke behov.

Maskinerne er udstyret med et motorstyringssystem, der forbedrer maskinens ydeevne og produktivitet og er designet med fokus på at holde støj på et minimum. Derudover regulerer intelligent teknologi maskinernes ydeevne og hydraulik, så den hele tiden performer effektivt i forhold til opgavens omstændigheder.

Læs mere om virksomheden Casagrande på vores agenturside.

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen er et nyt bykvarter, mellem Frederiksberg, Vesterbro og Valby, der bliver bygget på det område, som engang husede Jacobsen-familiens bryggerier. Når Carlsberg Byen i 2024 står færdigt, danner området bl.a. rammerne om 3.100 boliger i forskellige størrelser, hvor de første beboere allerede flyttede ind i 2016. Mere end 10.000 studerende har desuden deres daglige gang ved Tapperitorvet, hvor et bredt udvalg af caféer, restauranter og butikker samt et altid igangværende og pulserende kulturliv spirer.

Når byggeriet er færdigt vil Carlsberg Byen være fordelt på 50 % boliger, 35 % butikker og erhverv og 15 % kultur, idræt og institutioner.

Læs mere om Carlsberg Byen her.

Scroll to Top