fbpx

Stærkere og mere sikre gravekasser med faste afstandsstykker

Et typisk problem for entreprenører, der bruger gravekasser med spindler er, at spindlerne bliver bøjet. Med faste afstandsstykker undgås de bøjede spindler, og sikkerheden øges derfor betydeligt.

Vi oplever stigende efterspørgsel på gravekasser med faste afstandsstykker på grund af deres store fordele. Det er især blandt de østjyske entreprenører, man prioriterer dem frem for gravekasser med spindler.

Bøjede spindler øger risiko for ulykker

Når spindlerne er bøjede, kan de ikke skrues sammen og mister derfor deres funktion. Entreprenøren må derfor købe nye spindler jævnligt for at have funktionelle gravekasser. Men udover den nedsatte funktion i spindlen, så mister gravekassen også meget styrke ved bare små bøjninger og risikerer derfor at kollapse.

Bøjede spindler øger således risikoen for arbejdsulykker og kan have store konsekvenser på en arbejdsplads. De hyppigste årsager til at spindler bliver bøjet er slitage eller forkert håndtering ved fx opsætning af gravekassen.

Mere sikkerhed med faste afstandsstykker

Med faste afstandsstykker behøver entreprenører ikke at bekymre sig om bøjede spindler, men får i stedet en gravekasse, som både er:

  • Billigere i ejerskab
  • Mere sikker at arbejde i
  • Lettere at manøvrere med
  • Stærkere

Afstandsstykkerne er markant stærkere end spindler, fordi der ikke er dele, som skal glide i hinanden. Hvis spindler får et mindre slag uden af blive bøjet, kan spindlen stadig miste sin funktion, fordi delene bliver slået skæve og ikke kan skrues sammen. Faste afstandsstykker er ikke udsat for den type brugsslitage.

Derudover har gravekasser med faste afstandsstykker et højere hviletryk, så de kan modstå højere jordtryk og er dermed mere sikre at arbejde i for medarbejderen i rendegraven.

Entreprenøren sparer derudover både tid og penge ved ikke at skulle købe nye spindler og udskifte dem, når nogle bliver bøjet.

Rørlægningsopgave i Randers

På billederne her i casen ses en entreprenør benytte en gravekasse med faste afstandsstykker. Gravekassen er fra City Box-serien og bruges til et røromlægningsprojekt i Randers.

Produktinfo om gravekassen på billederne:
Længde: 3m
Højde: 2,4m
Maks tilladte jordtryk: 32 kN/m2
Vægt: 525kg

Scroll to Top