fbpx

ETABLERING AF PIPELINES TIL BASSINERNE VED FEMERN TUNNELFABRIK

Byggeriet af Danmarks største infrastrukturprojekt og verdens længste sænketunnel, Femern Bælt-tunnelen, er i fuld gang. Og, i disse dage fyldes bassinerne foran tunnelfabrikken ved Rødbyhavn via de pipelines, som TZACHO har været en aktiv del af etableringen af. 

PIPELINES TIL TRANSPORT AF 1,6 MIO. KUBIKMETER VAND

Tidligt om morgen d. 21. september 2023 blev pumperne ved verdens største tunnelfabrik tændt, og vandet begyndte at strømme ind i de tre store bassiner. TZACHO har været med til etableringen af de pipelines som bruges i forbindelse med at den nye tunnelfabrikshavn i Rødbyhavn “åbnes”. 

Arbejdet er lavet med vores samarbejdspartner fra Holland. Der er blevet opsat en 12” manifold med otte afgange, som udmunder i en 80 m lang DN600 (24”) rør/ pipeline.

Rørene skal være med til at transportere de 1,6 mio. kubikmeter vand, som bassinerne til sammen kan rumme. Bassinerne kan efter behov tømmes og fyldes med vand, så tunnelelementerne kan flyde fra fabrikken, ud til arbejdshavnen og videre ud i Femern Bælt.

OM FEMERN PROJEKTET

Femern Bælt-tunnelen er Danmarks største infrastrukturprojekt og verdens længste sænketunnel. Den vendtes klar i 2029, og vil sænke rejsetiden mellem Danmark og Tyskland.

Ønsker du at læse mere om byggeriet af Femern Bælt-tunnelen? 

Læs mere om Femern her!  

Scroll to Top